U bent hier: Home  »  werkgevers

Werkgevers

Voordelen en vergoedingen

Het belangrijkste voordeel is dat u een gemotiveerde werknemer in dienst krijgt. Werkgevers, die ervaring hebben met mensen met een beperking, spreken vaak over het positieve effect op de onderlinge sociale omgang. Er zijn ook financiële voordelen en vergoedingen.

Werven en selecteren van (instroom van) kandidaten

Om de juiste kandidaten te vinden is het noodzakelijk om de arbeidsmarkt goed te kennen. Wij kennen de markt en de regio, zowel vanuit het perspectief van werkgever, intermediair als de doelgroep. Bovendien beschikken we over een uitgebreid netwerk om uw zoekopdracht zo ruim mogelijk uit te zetten. Het maken van selectie en matchen vergt kennis, ervaring en tijd.

Begeleiding/Coaching

Een succesvolle deelname van een nieuwe medewerker staat of valt met goede begeleiding. U hoeft het niet alleen te doen en uit te zoeken. Onze ervaren jobcoaches ondersteunen u en de kandidaten op de werkvloer en daarbuiten. Ook biedt de jobcoach de werkgever ondersteuning bij het uitzoeken van mogelijke vergoedingen. Vaak wordt een collega gevraagd om de werknemer extra te ondersteunen, als een soort mentor op de werkvloer. Hierover worden individuele afspraken gemaakt met de manager.

Inwerktraject.

Het is van belang om kandidaten zorgvuldig te informeren en te begeleiden over de werkzaamheden, de organisatie, klantvriendelijkheid, nauwkeurigheid, toe te passen methode. In overleg met alle betrokkenen kan een aangepast inwerktraject worden opgezet met daaraan gekoppeld productiviteitsdoelstellingen. Het begeleiden van kandidaten en de leidinggevende voor en op de eerste werkdag (waar melden, wie zijn contactpersonen, inwerktraject op maat, voorlichting over arbeidsovereenkomst, et cetera) en daarop volgende periode.

Loonwaarde en subsidies

Presteert uw werknemer door zijn ziekte of handicap aantoonbaar minder in tempo, of moet u meer tijd in de begeleiding stoppen dan bij de andere medewerkers, dan kunt u in veel gevallen gebruik maken van loondispensatie. Voor een werknemer met een beperking hoeft u minder sociale premie te betalen. Bij een jonggehandicapte werknemer krijgt u zelfs nog een extra korting. 
Het kan zijn dat uw werknemer bepaalde aanpassingen nodig heeft, bijvoorbeeld een aangepast toilet of een aangepaste machine. Ook kan er sprake zijn van extra begeleiding door andere medewerkers. Voor deze extra kosten kan de werkgever een extra vergoeding krijgen. We helpen u bij het uitzoeken welke middelen en instrumenten ingezet kunnen worden.

Werkgeverschap van kandidaten

We verzorgen het werkgeverschap van kandidaten die instromen en alles wat daarbij komt kijken. Zo nemen we u werk en zorg uit handen en bent u ervan verzekerd dat uw formeel werkgeverschap in goede handen is. Wij werken snel, efficiënt, zorgvuldig én met oog voor de mensen. Daarbij is de zelfredzaamheid van de medewerker ons uitgangspunt en wordt hij of zij geholpen waar nodig.

proefplaatsing

Als u zeker wilt weten of uw nieuwe medewerker het werk aankan kunt u een proefplaatsing afspreken: voor een specifieke periode bekijkt u hoe het gaat. Een uitkering wordt in die periode doorbetaald. Met een proefplaatsing kunnen werkgever en werknemer aan elkaar wennen en de competenties leren kennen.

Opleiding en kwalificeren

Indien u graag gemotiveerde medewerkers in uw bedrijf wilt opnemen, die worden opgeleid, helpen we daarbij. We hebben ervaring met opleiden en kwalificeren.

Copyright Werk te doen 2015 - 2023 | Disclaimer
Design & development by: Timeless Design