U bent hier: Home  »  Stappen

Stappen

WENNEN aan werk     

Werken is niet voor iedereen vanzelfsprekend.  Iedereen moet wennen aan werken. Als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt kan het zijn dat je heel erg moet wennen aan werken. Voor iedereen is dat verschillend. Het kan zijn dat je moeite hebt met je dag- en nachtritme. Misschien vind je het reizen moeilijk of ben je erg vermoeid na een paar uur werk.  Natuurlijk is het ook van belang dat je het juiste werk doet wat bij jou past en dat je ook leuk vindt.

Wij werken vaak met een oriëntatieperiode van drie maanden waarbinnen je kennis kunt maken met allerlei mogelijkheden binnen een bepaald vakgebied zodat je zeker weet wat straks de beste keuze is.

Wennen aan werk kan bijvoorbeeld in de vorm van dagbesteding of sociale activatie.

GROEIEN naar werk 

Om plezier te hebben in werken en je werk ook goed te kunnen doen heb je bepaalde vaardigheden nodig. Werktedoen helpt je bij het ontwikkelen van deze vaardigheden. Dat kunnen vakinhoudelijke certificaten zijn. Wij kennen de arbeidsmarkt goed en weten wat werkgevers zoeken. Binnen de ICT gelden specifieke certificaten en als je wilt sleutelen aan motoren zal je ook wat basisvaardigheden moeten leren. Los van deze vakinhoudelijke vaardigheden kunnen wij je ook ondersteunen bij het ontwikkelen van andere werkvaardigheden. Binnen werktedoen kijken we altijd naar jouw mogelijkheden en jouw wensen. Wij werken samen met veel specialisten en kunnen er altijd voor zorgen dat je groei doormaakt op weg naar werk.

GENEREREN van werk   

De basis van het vinden van werk is dat er ook werk is. Werktedoen heeft een groot zakelijk netwerk waarbinnen altijd plaatsingsmogelijkheden zijn. Daarnaast hebben wij zelf verschillende initiatieven opgestart. Er is altijd een geschikte plaats te vinden. Als er geen mogelijkheden zijn binnen onze eigen initiatieven kunnen wij plaatsen bij werkgevers aanbieden.

Voor bedrijven hebben wij een unieke Social Development Scan ontwikkeld. Hiermee maken wij inzichtelijk hoe bedrijven kunnen groeien door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. Hierdoor creëren wij banen en leveren wij ook een actieve bijdrage aan de groeidoelstellingen van bedrijven.

BEHOUDEN van werk    

Wij vinden het belangrijk dat werk past. Daar komt heel wat bij kijken. Als er uiteindelijk een plaats is gevonden houdt ons werk niet op. Wij gaan voor langdurige relaties. Dat houdt in dat zowel de werknemer als de werkgever begeleid moeten worden. Dat kan in allerlei vormen. 

Copyright Werk te doen 2015 - 2023 | Disclaimer
Design & development by: Timeless Design